Despre TAINE FOLK

Grupul folk TAINE FOLK s-a născut în anul 1998. Iată câteva rânduri despre noi:

Gena Lazăr

Am luat ființă în Brăila anului ‘78 și am copilărit la țară până am plecat la liceu înapoi în Brăila, iar mai apoi departe la facultate în Brașov unde i-am întâlnit pe măieștrii ce au inițiat Taine Folk – Nelu și Romell. Și acum când închid ochii mă văd acolo la casa de la țară câteodată, cu autenticitatea și farmecul de nedescris; acolo au zburat și s-au format toate visele, acolo a luat naștere tot mixul de aspirații ce mai tarziu m-au format în ceea ce sunt acum. Acolo mi-au crescut rădăcini ce mi-au dat aripi să zbor.

Perioada Taine Folk a fost un tumult de creații lirice și muzicale care au rezonat cu fiecare din noi. Unele au fost și vor rămâne capodopere ale sufletelor noastre, rămase vii sau mocnind încet, așteptând să își facă apariția. Pentru voi, pentru noi, pentru toți, am lansat în 2020 albumul Taina, cu piesele originale înregistrate în anul 2000. Suntem cu sufletul aproape, dăruim căldură și cânt, așa cum știm noi mai bine.

Romell Alaman

Romell Mircea Alaman, pentru prieteni Romell sau “Roma”. Am copilarit in Brasov un oras cetate frumos, plin de stradute intortocheate si inconjurat de munti si oameni frumosi. Pentru mine este asa din 11 noiembrie 1977.

Ca aproape orice brasovean, muntele este locul unde incep toate povestile. Prin urmare asa incepe si povestea mea. Am invatat sa cant cant, sa inteleg, sa descoper si mai tarziu sa fiu eu insumi pe munte. Mai tarziu din tot acest bagaj am tot cules. Asa s-a nascut si Taine Folk , apoi, pentru ca nu stii niciodata pe unde te poarta viata, a venit si RoA . Doua framatari muzicale apropiate dar diferite. Taine Folk a inceput pe vremea facultatii, iar RoA ca si lipsa de Taine, in perioada cand imi invatam rolul de emigrant. Acum ma bucur de amandoua si ma ingrijesc sa fie frumoase, dar mai ales sa-mi fie mie parte din tot ceea ce inseamna folk. Alaturi de Gena si Nelu invart butoane si cuvinte muzicale cu drag de poveste. Cam asta este.

Te invit sa descoperi si sa asculti Taine Folk si daca ai rabdare cat pentru un “ click de mouse “ poate te indrepti si catre RoA. (www.romellalaman.ro)

Nelu Lazăr

M-am născut în 1976 la Piatra Neamț, și am copilărit în orașul de sub Pietricica, pe la bunici în Transilvania și în sudul Neamțului, precum și pe crestele și cărările Ceahlăului pe care le-am străbătut de când aveam 4- 5 ani. După liceu, m-am stabilit în Brașov unde am urmat studii în inginerie.

Brașovul a fost o alegere super perfectă, pentru că acolo am cunoscut-o pe viitoarea soție, Gena, și tot la Brașov am început și hobby-urile legate de muzică, mai întâi cu Mirror, apoi cu Taine Folk, și mai târziu cu The Remmotes. Multe alte amintiri frumoase mă leagă de Brașov, precum călătoriile montane și activitățile culturale desfășurate ca membru fondator al clubului de ecologie și turism montan Floare de Colț, prieteniile veșnice legate cu colegi de facultate, călătoriile cu motocicleta și întrunirile moto, și începutul unei cariere îndelungate în diverse tipuri de inginerii.

Pentru Taine Folk, scriu cântece și versuri, cânt la chitară acustică/electrică și bass, voce, blöckflote, tamburină și alte instrumente de percuție – tobe, bongos sau, uneori, cajon. Deasemenea, împreună cu Romell, mixez și produc cântecele Taine Folk și creez arta grafică și materialele de prezentare a brand-ului și imaginii Taine Folk online și offine.

Transmitem salutări și gânduri bune pentru toți fanii și prietenii Taine Folk, și să ne auzim și vedem cu bine la viitoarele concerte sau, între timp, oricând și oriunde online!